SZC logo

Kisvárdai Szakképzési Centrum

OM kód: 203043 | 4625 Záhony, Kárpát út 4.

Intézmény logo

Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium

HírekKözérdekű adatokAkadálymentesítési nyilatkozatKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. máj. 14.


Admin2

    Hungarikum vetélkedő 2024

    A Lakiteleki Népfőiskola 2023. novemberében vetélkedőt hirdetett meg általános és középiskolák 7-10. évfolyamai számára, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. A verseny témája a hungarikumok és a nemzeti értékek megismertetése és népszerűsítése volt.

    Hungarikum vetélkedő 2024

    A Lakiteleki Népfőiskola 2023. novemberében vetélkedőt hirdetett meg általános és középiskolák 7-10. évfolyamai számára, a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum  Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. A verseny témája a hungarikumok és a nemzeti értékek megismertetése és népszerűsítése volt.

    A 9. évfolyamos korosztályból 100 csapat jelentkezett a megmérettetésre.

    Intézményünkből, „Tiszakönyök őrei” néven egy háromfős csapattal neveztünk be a vetélkedésre, amelynek tagjai: Szabó Imola Jázmin 9.b, Cseke Kevin 9.c és Németh Péter Dávid 9.b

    A vetélkedő első fordulójában egy online tesztet kellett kitölteni a jelentkezőknek, amelyet sikeresen teljesítettek tanulóink. A következő feladat prezentáció készítése volt, amelynek témája, egy hungarikum bemutatása volt. Ismertetni kellett a választott érték jellemzőit és kimagasló tulajdonságait.

    A prezentáció tárgya Neumann János életműve az informatika és a számítógépek világában volt. Végül 10. helyen, bejutottak az országos középdöntőbe, amelyre 2024. április 24-25-én került sor Lakitelken, a Hungarikum Ligetben. A középdöntőre kaptak egy újabb feladatot, amelyben javasolni kellett egy értéket, amelynek már régen a Hungarikumok Gyűjteményében lenne a helye. A csapat végül a nagydobosi sütőtök mellett döntött. A téma kiválasztásánál kiemelten fontos volt, hogy kötődjön vármegyénkhez.

    A középdöntő során a diákoknak be kellett mutatni az egyik prezentációjukat, majd az elméleti feladatok következtek. A Tiszakönyök őrei  sikeresen teljesítették ezt a fordulót, és negyedik helyen jutottak tovább. Ezután a Baranya Vármegyei Értéktár bemutatóját tekinthették meg. A programban VR szemüveg segítségével kirándulhattak a térségben, valamint megismerhették a mohácsi busójárás hagyományát. Kipróbálhatták a busómaszkot és eszközeiket.

    A döntőben, a másik bemutatót kellett előadni a résztvevőknek, majd egy teszt került sorra.

    A vetélkedő végeredménye a korábbi fordulók összesített pontjai alapján alakult ki. Ennek köszönhetően, az intézményünket képviselő diákok harmadik helyet szerezték meg.

    Az első három helyezést elérők különdíja, nyáron egy hungarikum kirándulás, az Agrárminisztérium és a lakiteleki Népfőiskola szervezésében.

    A csapat végig kiváló versenyszellemben és a vetélytársak iránti tisztelettel állt helyt!

    A hozzáállásuk dicséretes volt!

    Ezúton is köszönjük Jakab József tanár úr lelkiismeretes felkészítő munkáját! Gratulálunk a csapatnak az elért helyezéshez!

    GALÉRIA

    Hungarikum vetélkedő 2024

    01.jpg
    03.jpg
    08.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Vezetői program – Vass Levente igazgatói pályázatához

    Vezetői program – Vass Levente igazgatói pályázatához

    Vezetői program – Vass Levente igazgatói pályázatához A Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium vezetésére, fejlesztésére vonatkozó programja.

    2024. máj. 23.


    Admin2

    Magyarország legjobb Vasútforgalmi szolgálattevő tanulója iskolánk diákja lett

    Magyarország legjobb Vasútforgalmi szolgálattevő tanulója iskolánk diákja lett

    Korábban már beszámoltunk róla, hogy Dobozi Imre 5/13.A osztályos vasútforgalmi szolgálattevő diákunk bejutott az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe. A három döntős versenyző 2024. április 10-én mérhette össze tudását.

    2024. máj. 6.


    Admin2

    Rendkívüli felvételi eljárás - 2024

    Rendkívüli felvételi eljárás - 2024

    Intézményünk a 2024/25-ös tanévre 2024. május 8-tól rendkívüli felvételt hirdet!

    2024. máj. 2.


    Admin2


    Partnereink

    SZC logo

    Kisvárdai Szakképzési Centrum


    Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium

    4625 Záhony, Kárpát út 4.

    Telefon: +3645525056

    E-mail: titkarsag.zkando@gmail.com

    OM azonosító: 203043


    2024Kisvárdai SZC Kandó Kálmán Technikum és Dr. Béres József Kollégium